Miditemp History

Geachte MIDITEMP relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw jarenlange vertrouwen in MIDITEMP. In de 90er jaren waren de apparaten van MIDITEMP hun tijd ver vooruit (en nog steeds). Nog voordat de laptop en/of computer voor iedereen betaalbaar was, kon de ambitieuze musicus/keyboardgebruiker met behulp van de Multipayer (MP44, MP88, MP88W, M8, MSX etc.) zijn MIDI-Setup gemakkelijk aansturen en MIDI-Files via playlist snel selecteren en afspelen – in een later stadium met de geïntegreerde harddisk, ook nog in combinatie met Audiofiles.

Maar de tijden veranderen, de technologie heeft zich razendsnel verder ontwikkeld – computer, sequencer en harddisks zijn standaard geworden. Om de firma MIDITEMP een gezonde basis voor de toekomst te geven, was een omvangrijke vernieuwing nodig.

De toenmalige eigenaren en oprichters, Dhr. Miroslav Pilarik en Dhr. Thomas Elger hebben de Fa. MIDITEMP GmbH verlaten en per 01-03-2011 heeft Dhr. Christof Mallmann samen met Dhr. Hermann Vega Savon het beheer van MIDITEMP GmbH overgenomen. Beiden zijn ‘’oude rotten” in de Audio (RME soundcard) Business.

In verband met deze herstructurering werden helaas ook de productie en verdere ontwikkeling van MIDITEMP producten stopgezet. Dat heeft enerzijds te maken met de veranderingen op de markt als ook met de bijna onmogelijke aanschaf van de diverse benodigde onderdelen. Een product zoals de MSX kon eenvoudigweg niet meer economisch verantwoord worden geproduceerd, om nog maar te zwijgen over het handhaven van alle patenten. Inmiddels is er ook geen enkel onderdeel meer beschikbaar. Studio Eleven Productions heeft de laatste kabels in Denemarken aan een MIDITEMP gebruiker verkocht.

Klaus en Regina Mack heeft MIDITEMP softwarematig nieuw leven ingeblazen en zal MPS in te toekomst blijven ontwikkelen. Studio Eleven Productions heeft de exclusieve verkooprechten voor de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland verkregen en heeft een eigen workshop voor MPS en MPS View ontwikkeld. In Juli 2021 zal ook een Online Forum voor Studio Eleven Productions worden geopend en worden er inmiddels voorbereidingen getroffen om Songteksten en Akkoorden voor MPS te produceren evenals later dit jaar de productie te starten van professionele backing- en multitracks.

Met vriendelijke groeten,

P.J.A. van den Berg
CEO Studio Eleven Productions namens uw MIDITEMP | MPS Team

OBEN